top of page
Writer's pictureWeb Reporter

ToBK hopealle Hangossa!

Valmentaja Lauri Lehtisen teksti:


ToBK:n 2012-2013 jalkapallo joukkue on osallistunut aktiivisesti turnauksiin kauden aikana. Kohokohtina voidaan mainita matka Västeråsiin, missä pelattiin Aroscupen, Helsinki Cup sekä viimeisimpänä tämän viikonlopun matka Hankoon. Hankossa osallistuimme Itämericupiin kolmen joukkueen voimin. Matkaan lähti 30 pelaajaa, valmennus sekä kourallinen vanhempia jotka hoitivat kyyditsemisen sekä kannustamisen.


Pelaajat olivat jaettu niin että yritettiin tehdä yksi mahdollisimman vahva joukkue (ToBK) sekä kaksi tasaista haastajaryhmää (ToBK Blå ja ToBK Gul). Turnaus pelattiin kaksipäiväisenä niin että lauantaina pelattiin alkulohkot ja sunnuntaina ratkottiin sitten loppusijotukset pudotuspelien muodossa.


ToBK Gul suoriutui yli odotusten lauantain alkulohkopeleissä ja saavutti lopulta jaetun kakkossijan yhdessä FC Hongan joukkueen kanssa. Tämä riitti varmistamaan että sunnuntaina he saivat pelata sijoista 5-8. Sunnuntain molemmissa otteluissa kävi niin että vastustajat pääsivät karkaamaan 3-0 johtoon ennen kuin meidän pelaajat heräsivät pelaamaan kunnolla. Molemmissa peleissä noustiin 3-2 asemaan ja saatiin luotua lisää maalipaikkoja mutta tolppaa lähemmäs ei päästy. Täten ToBK Gul joukkueen loppusijoitus oli hieno kahdeksas sija.


ToBK Blå joutui lauantaina toteamaan että omat suoritukset eivät olleet tarpeeksi hyviä jotta ne riittäisi pisteille. Kolmen tappion jälkeen lähdettiin sunnuntaina pelaamaan sijoista 9-12. Koululla nukutun yön ja hyvän turnausruokailun vahvistamina näimme aivan erinäköisen joukkueen sunnuntaina. Pelaajat taistelivat esimerkillisesti kovaa Wildin joukkuetta vastaan ja saivat palkinnoksi tasapelin. Jatkoonmenijä ratkaistiin täten rangaistuslaukauskilpailussa jonka FC Wild tällä kertaa onnistui voittamaan. Viimeisessä ottelussa vastaan asettui naapurikunnan Sibbo Vargarna Blå ja tämän ottelun pelaajat onnistuivat voittamaan hienon pelin jälkeen 2-1. Täten turnaus päättyi heidän osaltaan hymyyn ja 11. Sijaan.


ToBK otti lauantaina kahden voiton sekä yhden tasapelin turvin lohkovoiton ja lähti täten sunnuntaina pelaamaan sijoista 1-4. Semifinaalissa vastaan asettui tuttu BK-46 karjaalta, joka kävi pääsiäisenä meidän vieraana Porvoossa, voittamassa järjestämämme turnauksen. Etukäteen siis tiedettiin että vastassa on kova joukkue. ToBK onnistui ottamaan ottelussa johdon ennenkuin BK-46 tasoitti pelin. Noin kymmenen minuuttia ennen loppua onnistuimme kuitenkin jälleen siirtymään johtoon ja tällä kertaa sitä ei enää menetetty. Turnaus päättyi täten finaaliin kotijoukkue HIK vastaan. Turnauksen aikana oli selvinnyt että muutamalla lainapelaajalla vahvistettu HIK tulisi olemaan todella kova vastus ja pelaajien todella hienosta taistelusta huolimatta finaali päättyi 0-3 tappioon.


Vaikka ensimmäinen tunne finaalitappion jälkeen on aina pettymys voimme kuitenkin näin jälkikäteen todeta että turnaus oli kaikilta joukkueilta hieno suoritus. Kokonaisuutena itämericup oli todella positiivinen kokemus ja valmennus suunnitteli jo saataisiinko tämä turnaus mahtumaan myös ensi kauden kalenteriin.










































135 views0 comments

Comments


bottom of page